Activiteiten

Dit kan het Kenniscentrum Infectie Preventie voor uw instelling betekenen

Al langer is aandacht voor het voorkomen van infecties een hot item in zorginstellingen, zowel care als cure. Corona heeft de noodzaak van infectiepreventie in een stroomversnelling gebracht. Het terugdringen van besmettingen is niet altijd een kwestie van vaker of intensiever schoonmaken. Het is vooral belangrijk om met kennis van zaken te werk te gaan. En om de juiste materialen en middelen te gebruiken. Gom Zorg kan daarbij helpen. Praktisch en professioneel.

Advies en consultancy

Als initiatiefnemer van het KIP is Gom Zorg de betrouwbare adviseur en consultant die hygiëne in uw instelling naar een hoger niveau tilt. Op al uw vragen is er een antwoord, bij problemen adequate ondersteuning. Met welke vragen kunt u bij ons aankloppen?

De Infectiepreventie Scan

Stap 1 is vrijwel altijd een inventarisatie van uw huidige organisatie op het gebied van infectiepreventie. Werkt u volgens de hygiënerichtlijnen en regels, bijvoorbeeld die voor corona? Bestaan er protocollen en zijn die actueel? Beschikken medewerkers over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en maken zij op de juiste wijze schoon, ook volgens de WIP-richtlijnen? De scan levert u een adviesrapport op dat de basis is voor effectieve vervolgstappen.

Protocollen aanpassen en huisregels schrijven

Aan de hand van de scan kan Gom Zorg een blauwdruk maken voor de juiste wijze van schoonmaak in uw organisatie. U krijgt de beschikking over complete protocollen, duidelijke werk- en instructiekaarten en heldere huisregels. Door onze kennis van uw instelling heeft u de zekerheid dat alle informatie op maat wordt samengesteld. Dus: praktisch uitvoerbaar voor uw medewerkers en externe schoonmaakdiensten.

Trainingen geven

De verantwoordelijke medewerkers voor hygiëne leren we ook alle noodzakelijke vaardigheden aan. Voor elk onderdeel is er een praktische instructie: een basistraining schoonmaak, een training handhygiëne of infectiepreventie of een instructie om veilig te werken in een corona-omgeving.

Persoonlijke beschermingsmiddelen leveren

Veilig schoonmaken heeft ook te maken met het gebruik van de juiste middelen. In onze uitgebreide catalogus met persoonlijke beschermingsmiddelen vindt u alles om uw medewerkers goed toe te rusten: mondkapjes, schorten, handschoenen, desinfectants, stickers om 1,50 meter afstand te houden en nog veel meer.

Desinfectie van ruimtes

Een kamer desinfecteren kan ook met een innovatieve technologie: UVC-licht. Daarvoor scant een robot de ruimte om alle gladde oppervlakken met de juiste hoeveelheid licht te desinfecteren. De straling is dodelijk voor micro-organismen. Alle virologische en bacteriologische verontreiniging verdwijnt in slechts 10 minuten tijd.

Kies uw eigen stappenplan

Bij Gom Zorg zijn we flexibel in onze dienstverlening: die bepaalt u. U kunt een beroep doen op één of meer van onze diensten, ook als u geen schoonmaakklant bent. Voorop staat dat we onze activiteiten in nauw overleg met uw verantwoordelijke medewerkers uitvoeren. Dat is trouwens ook de manier om draagvlak in uw organisatie te creëren. En het past bij de opzet van het Kenniscentrum Infectie Preventie: kennis delen is immers ons bestaansrecht.

Wilt u weten hoe u kunt anticiperen op een volgende coronagolf of uitbraak van ander virus of bacterie? Onze specialisten staan voor u klaar.